Hoe categoriseer ik een onderzoek als aanvullende IGS activiteit of als eigen gemeentelijk initiatief?

In VLOK kan een woningcontroleur of dossierbeheerder van de gemeente onderzoeken categoriseren via de velden IGS: Aanvullende activiteit en/of Eigen gemeentelijk initiatief.

  • IGS: Aanvullende activiteit dient voor IGS gemeenten die er voor kunnen kiezen om een of meer aanvullende activiteiten uit te voeren in het kader van de IGS-subsidie.

  • Eigen gemeentelijk initiatief dient voor elke gemeente (ook niet IGS gemeenten) die pro-actief onderzoeken uitvoert zoals bijvoorbeeld voor een kotlabel.

Beide velden zijn toegevoegd om de rapportering te optimaliseren.

Elke gemeente bepaalt zelf welke waarden mogelijk zijn in de respectievelijke velden. Categorisering is enkel mogelijk van zodra de toepassingsbeheerder (gemeente) minstens één waarde heeft opgegeven. Zie Organisatieparameters beheren: Mijn organisaties

Alhoewel deze functionaliteit pas beschikbaar is sinds de release van maart 2021, is categorisering ook mogelijk voor onderzoeken van voor deze release zodat u de statistieken voor voorgaande jaren kunt corrigeren.

Naast het categoriseren van onderzoeken is het ook mogelijk om goederen te taggen. Zie Hoe tag ik goederen?

In de VLOK onderzoeksmodule is deze functionaliteit niet beschikbaar omdat er geen toepassingsbeheerder is die tags kan instellen.

Rechten - welke rollen?

Zowel de woningcontroleur (gemeente) als de dossierbeheerder (gemeente) kunnen onderzoeken van alle organisaties categoriseren ongeacht de status van het onderzoek en de versie technisch verslag.

Stappen om een onderzoek te categoriseren.

  1. Navigeer naar Onderzoek > Overzicht

  2. Selecteer de gewenste categorie in het veld IGS: Aanvullende activiteit en/of Eigen gemeentelijk initiatief.  Als de velden niet zichtbaar zijn wil dit zeggen dat uw toepassingsbeheerder nog geen waarden heeft opgegeven.

  3. Sla op via

Waarom selecteer ik welke aanvullende IGS categorie?

Nut voor rapportering?

Voor de IGS rapportering voorzien we twee specifieke rapporten (in opmaak):

  • IGS - verplichte activiteiten (overzichtscijfers + dossierlijst)

  • IGS - aanvullende activiteiten (overzichtscijfers + dossierlijst).  Dit laatste rapport is volledig gebaseerd op het veld IGS: Aanvullende activiteit.

Het is ook voorzien om beide velden nog toe te voegen aan de rapporten Onderzoeken - uitgevoerd en Opvolging procedure op woonentiteit

Zie Rapporten bekijken