Wat zijn de gevolgen van een ontvankelijk beroep?

Hoofdprocedure en deelprocedure

  • VLOK vinkt op de hoofdprocedure Ontvankelijk aan indien minstens één deelprocedure een ontvankelijk beroep heeft

  • VLOK wijzigt de status deelprocedure naar Beroep ontv. beoordeeld

  • VLOK vult de deadline MB op beide procedures aan als volgt = laatste datum ontvankelijk beroep + 3 m (4 m indien er een beroep in de procedure is waarbij mondeling horen werd gevraagd).

Automatische schorsing bij een beroep tegen een besluit

VLOK maakt automatisch voor de entiteit Een entiteit is een deel van een pand. Er zijn 3 entiteitstypes: niet-woonfunctie (NWF), een niet-zelfstandige woning (NZW) en een zelfstandige woning (ZW). Zie voor uitgebreide definitie' Hoe voeg ik een nieuwe entiteit toe?' op VIVOO De Vlaamse inventaris voor ongeschikte en onbewoonbare woningen (VIVOO) bevat: • een lijst met de ongeschikt- en onbewoonbaarverklaringen Vlaamse Wooncode (VIVOO-OO) • een aparte lijst met de onbewoonbaarverklaringen Nieuwe Gemeentewet (VIVOO-NGW) Een besluit tot overbewoning geeft geen aanleiding tot opname in de Vlaamse inventaris. een opschorting indiening beroep OO zodra VLOK een ontvankelijk beroep tegen een besluit registreert of een beroep waarvan de ontvankelijkheid nog niet is gekend.  De opschorting heeft volgende parameters:

  • Begindatum = datum eerste beroep (op procedure) dat ontvankelijk is

  • Vervaldatum = datum laatste beroep dat ontvankelijk is + 3 m (4 m indien er een beroep in de procedure is waarbij mondeling horen werd gevraagd)

  • Einddatum = begindatum indien een betekend MB in deelprocedure aanwezig is, anders is de einddatum = vervaldatum. Een betekening stop dus de opschorting.     

Kennisgeving ontvankelijk beroep

Voor ontvankelijke beroepen ontvangt u:

Gevolgen voor het lokaal bestuur

Bij ontvankelijk beroep tegen stilzitten kan de burgemeester geen beslissing meer nemen

Bij ontvankelijk beroep tegen beslissing kan de dossierbeheerder(gemeente) geen onderzoek meer koppelen in de procedure OO