Rechten woningcontroleurs
Omdat de groep woningcontroleurs uitbreidt via de erkende keuringsinstellingen zijn de privacyvereisten strikter om de privacy te waarborgen van de betrokkenen bij procedures. Daarom zijn de rechten van alle woningcontroleurs gewijzigd naar de minimale rechten nodig om uw job als woningcontroleur te kunnen uitvoeren.
De wijzigingen zijn beslist in overleg met het technische team van Wonen in Vlaanderen. Het is echter onmogelijk om de verschillende werkwijzes van alle lokale besturen te vatten of de impact op het werkveld volledig in te schatten. Aanpassingen zijn nog mogelijk mits goedkeuring van de DPO van Wonen-Vlaanderen.
-
Uw feedback is welkom via 'Contacteer ons' rechtsboven in VLOK.
-
Afhankelijk van de taakinvulling van uw woningcontroleur kunt u als lokaal bestuur eventueel beslissen om uitgebreidere rechten toe te kennen via de rol van lezer of dossierbeheerder. Zie STAP 3b: Toegang verlenen (lokale beheerder)
De inperking van de rechten heeft impact op:
-
Mogelijke acties:
U kunt als woningcontroleur niet langer:
-
zoeken op personen
-
de werklijst pand Elk bebouwd onroerend goed dat zowel het hoofdgebouw als de bijgebouwen omvat (= gebouwen die als 1 geheel beschouwd kunnen worden), met uitzondering van bedrijfsruimten. Een pand kan één of meerdere zelfstandige en/of niet-zelfstandige entiteiten bevatten met of zonder woonfunctie. openen, wel nog een manuele taak toevoegen
-
rapporten bekijken
De andere acties nodig voor het ingeven van een onderzoek zoals het aanmaken van goederen, beheer van adressen en capakey Een kadastraal perceel is een onroerend goed, dat door de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie (AAPD) van de FOD is vastgelegd en geregistreerd. Het is het basiselement van de indeling van onroerende goederen zoals opgenomen in de kadastrale legger. De CaPaKey is de unieke (kadastrale) perceelsidentificatie die de AAPD toekent aan elk perceel in België.'s en het koppelen van betrokkenen blijven wel mogelijk.
-
-
Zichtbare Tabs
U hebt niet langer toegang tot:
-
Pand / Entiteit Een entiteit is een deel van een pand. Er zijn 3 entiteitstypes: niet-woonfunctie (NWF), een niet-zelfstandige woning (NZW) en een zelfstandige woning (ZW). Zie voor uitgebreide definitie' Hoe voeg ik een nieuwe entiteit toe?' > VIVOO De Vlaamse inventaris voor ongeschikte en onbewoonbare woningen (VIVOO) bevat: • een lijst met de ongeschikt- en onbewoonbaarverklaringen Vlaamse Wooncode (VIVOO-OO) • een aparte lijst met de onbewoonbaarverklaringen Nieuwe Gemeentewet (VIVOO-NGW) Een besluit tot overbewoning geeft geen aanleiding tot opname in de Vlaamse inventaris.
-
Pand / Entiteit > Besluiten
-
Persoon > Pand / Entiteiten / Procedures
De info uit bovenstaande tabs is ook niet langer zichtbaar via de Pand / Entiteit overzichtpagina's.
De tab Pand/Entiteit > Procedures is niet zichtbaar voor de woningcontroleur (KI).
-
-
Opmerkingen
U kunt nog steeds communiceren via opmerkingen met bijvoorbeeld uw dossierbeheerder.
-
De auteur kan vanaf nu markeren of een opmerking al dan niet zichtbaar is voor woningcontroleurs. Alle bestaande opmerkingen van voor de release blijven zichtbaar voor woningcontroleurs tenzij de auteur de zichtbaarheid voor de oude opmerkingen zou wijzigen na de release.
-
De zichtbaarheid is in het overzicht van de opmerkingen verduidelijkt via de nieuwe waarde ZBWC (zichtbaarheid woningcontroleur). Hover over de getoonde combinatie voor een detailomschrijving.
-
Van zodra keuringsinstellingen VLOK gebruiken, kunt u opmerkingen per mail versturen naar de gebruikers van de keuringsinstellingen.
-
Zie voor meer info Opmerkingen
-
-
Overzichtsfiche onderzoek:
-
Ze bevat enkel de opmerkingen die zichtbaar zijn voor de woningcontroleur, zelfs indien een dossierbeheerder de fiche aanmaakt.
-
De lay-out is geoptimaliseerd door oa. dezelfde opmerking niet langer dubbel te tonen op pand / entiteit.
-
De fiche bevat nu ook de opmerkingen op contactpersonen
-
-
Documenten:
-
De rechten om documenttypes te maken, op te laden of te mogen zien zijn afgestemd op de minimale invulling van de rol woningcontroleur. U hebt enkel nog toegang tot de documenten die nodig/nuttig zijn voor een conformiteitsonderzoek.
-
Een woningcontroleur betrokken bij beroepen kan extra documenten zien nodig voor een beroepsonderzoek.
-
Zie Wijziging configuratie documentmodule wegens extra privacy beperkingen voor keuringsinstellingen
-