Pand: detail

goederen-pand Elk bebouwd onroerend goed dat zowel het hoofdgebouw als de bijgebouwen omvat (= gebouwen die als 1 geheel beschouwd kunnen worden), met uitzondering van bedrijfsruimten. Een pand kan één of meerdere zelfstandige en/of niet-zelfstandige entiteiten bevatten met of zonder woonfunctie..detail-detail.htm

Na het aanmaken van een nieuwe pand navigeert u naar deze pagina.  Hier beheert u de pandgegevens.

Secties (inhoud) 

  1. Status

  2. Zie Goederen: iconen, statussen en refertes

  3. GebouwID

  4. Zie voor meer info over de integratie met het gebouwenregister Het Gebouwenregister verzamelt informatie over alle gebouwen op het Vlaamse grondgebied in één register. Het biedt een unieke identificatie en levensloop aan voor gebouwen en gebouweenheden (zoals flats en winkels). Dit vereenvoudigt de uitwisseling van (gebouwgerelateerde) informatie tussen verschillende instanties en vormt een stabieler koppelvlak dan adressen. Het Gebouwenregister wordt de authentieke gegevensbron voor gebouwen en gebouweenheden in het Vlaamse Gewest. Periodieke en automatische controle van adressen en capakeys

  5. Adres

  6. Hier ziet u het huidige adres en eventueel adressen die voorheen gekend waren als. Klik op het adres om het te wijzigen.  Zie Adressen    

  7. Capakey Een kadastraal perceel is een onroerend goed, dat door de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie (AAPD) van de FOD is vastgelegd en geregistreerd. Het is het basiselement van de indeling van onroerende goederen zoals opgenomen in de kadastrale legger. De CaPaKey is de unieke (kadastrale) perceelsidentificatie die de AAPD toekent aan elk perceel in België.

  8. Hier ziet u de capakey’s die aan het pand zijn gekoppeld. Zie Capakeys

  9. Beschrijving pand, brandweerverslag en dakisolatie EPC

  10. Opmerkingen

Zie Opmerkingen

   Meer acties

Acties voert u uit via .  U ziet hier in principe enkel de acties die u zelf mag uitvoeren en die beschikbaar zijn op basis van de context van de pagina. 

  1. Adres toevoegen

  2. Zie Hoe voeg ik een extra adres toe?

  3. Capakey toevoegen en verversen

  4. Zie Hoe voeg ik een capakey toe op pand of entiteit?en Hoe ververs ik de capakeys op een pand of entiteit?

  5. GebouwID wijzigen

  6. Zie voor meer info over de integratie met het gebouwenregister Periodieke en automatische controle van adressen en capakeys

  7. Pand melden aan WI De Vlaamse Wooninspectie is onderdeel van de dienst Handhaving van het agentschap Wonen in Vlaanderen. De Vlaamse wooninspectie zorgt voor de strafrechtelijke handhaving van de woningkwaliteit. Zij treedt op tegen het verhuren van woningen met ernstige kwaliteitsproblemen, rekening houdend met vastgestelde prioriteiten.

  8. Zie Hoe meld ik een goed aan de wooninspectie (WI)?   en   Hoe weet ik of een goed gemeld is aan de wooninspectie en of er al dan niet een herstelvordering loopt?

  9. Beheer WI wijzigen

  10. Zie Hoe beheer ik de melding wooninspectie (WI)?

  11. Pand gesloopt zetten

  12. Zie Hoe zet ik een goed op gesloopt?

  13. Pand verwijderen

  14. Zie Hoe verwijder ik een goed (pand, entiteit, gemeenschappelijke ruimte)?

  15. Opmerkingen toevoegen op pand

Zie Opmerkingen

   Opslaan

Als u rechten heeft om bepaalde data op een pagina te wijzigen, moet u de gewijzigde data zelf opslaan via  . VLOK slaat gegevens niet automatisch op maar geeft u wel een waarschuwing als u na het wijzigen van data wegnavigeert zonder op te slaan.

Uitzondering is het quoteren van gebreken.  Deze slaat VLOK wel automatisch op.

   Documenten

Via    navigeert u naar het documentenoverzicht. Hier vindt u ook de acties voor:

  • Het opladen van een document

  • Het aanmaken van een document

Zie Documenten aanmaken, opladen en beheren.

   Werklijst|

Via kunt u:

  • De werklijst van het pand openen

  • Een manuele taak toevoegen

Zie De werklijst bekijken en beheren

   Bladwijzer

Klik op   om een bladwijzer te bewaren voor de pagina waarop u de bladwijzer aanmaakt. Als u weg navigeert van de pagina kunt u de bladwijzer terug openen via hetzelfde icoon in de toepassingsbalk.

De bladwijzer blijft bestaan over sessies heen. Er is slechts 1 bladwijzer mogelijk per gebruiker per organisatie.

Indien geen bladwijzer aangemaakt of indien het object van de bladwijzer is verwijderd, verwijst de bladwijzer standaard naar de startpagina.

U kunt ook de normale bladwijzerfunctie van uw browser gebruiken om snel te navigeren naar bepaalde items.