Hoe maakt de gemeente de beslissing van de burgemeester en laat ze ondertekenen?
Vooraleer u de beslissing kunt versturen naar Wonen in Vlaanderen moet VLOK de beslissing en de beslissingsdocumenten bevatten. U hebt twee mogelijkheden:
-
Ofwel maakt u de beslissingdocumenten aan in VLOK (enkel voor beslissingen met een datum in de toekomst) en laat ze ondertekenen door de burgemeester en de algemeen directeur via de digitale of manuele ondertekenflow.
-
Ofwel voert u de beslissingsdocumenten die u buiten VLOK heeft aangemaakt in in VLOK (enkel voor beslissingen met een datum in het verleden).
Datum beslissing = de meest recente datum van de twee handtekeningen van burgemeester en algemeen directeur.
Gebruik daarom zeker niet één van de volgende data indien deze zou afwijken:
-
De in het besluit vooraf ingevulde datum
-
De datum van de zitting van het college van burgemeester en schepenen waarop het besluit werd goedgekeurd
Wat als in VLOK de verkeerde standaard datum staat?
-
De dossierbeheerder gemeente kan een eventuele verkeerde datum in VLOK nog corrigeren op het moment dat u de beslissing doorstuurt naar Wonen in Vlaanderen.
-
De dossierbeheerder Wonen inVlaanderen kan de datum nog corrigeren bij valideren.
Rollen en rechten: vanaf wanneer kunt u een beslissing aanmaken of invoeren?
De dossierbeheerder (gemeente) kan een beslissing burgemeester aanmaken of invoeren in een procedure OO die nog niet is afgewezen, stopgezet of afgesloten indien de procedure:
- ofwel minstens 1 verstuurd advies bevat
- ofwel een getekend onderzoek bevat in opdracht van de gemeente of het IGS waartoe de gemeente behoort
De actie is niet mogelijk in de waarschuwingsprocedure.
Wat is het verschil tussen een beslissing en een besluit?
Alle besluiten zijn beslissingen maar niet alle beslissingen zijn besluiten.
Het criteria om te spreken van een besluit is dat de regelgeving expliciet aangeeft dat de gemeente inhoudelijk een beslissing neemt over de woningkwaliteit van de woning.
Daarom zijn de volgende beslissingen besluiten:
-
Besluit Ongeschikt
-
Besluit Ongeschikt en onbewoonbaar
-
Besluit Voldoet
-
Besluit overbewoning
-
Besluit NGW
De tab Pand Elk bebouwd onroerend goed dat zowel het hoofdgebouw als de bijgebouwen omvat (= gebouwen die als 1 geheel beschouwd kunnen worden), met uitzondering van bedrijfsruimten. Een pand kan één of meerdere zelfstandige en/of niet-zelfstandige entiteiten bevatten met of zonder woonfunctie. > Besluiten bevat enkel de actuele besluiten OO en NGW, dus de besluiten met negatief resultaat woningkwaliteit.
De andere beslissingen zijn geen besluiten:
-
Beslissing ‘Geen besluit’
-
Beslissing ‘Uitstel wegens werken’
-
Beslissing Andere
De tab Entiteit Een entiteit is een deel van een pand. Er zijn 3 entiteitstypes: niet-woonfunctie (NWF), een niet-zelfstandige woning (NZW) en een zelfstandige woning (ZW). Zie voor uitgebreide definitie' Hoe voeg ik een nieuwe entiteit toe?' > Deelprocedures > Beslissingen bevat alle beslissingen voor een specifieke procedure, dus ook de besluiten voldoet.
Wat met beslissingen aangemaakt buiten VLOK?
Als de beslissing is gemaakt door een gemeente die VLOK niet gebruikt kan Wonen in Vlaanderen:
-
de beslissing registreren in een bestaande procedure.
Zie Hoe registreer ik een beslissing burgemeester in een bestaande procedure? -
een nieuwe procedure opstarten op basis van de beslissing indien er nog geen procedure bestaat in VLOK.
Zie Wanneer en hoe start Wonen in Vlaanderen een procedure OO?
Een gemeente die VLOK wel gebruikt en de beslissing toch aanmaakt buiten VLOK:
-
Start een procedure OO op basis van een verzoek
-
Doorloop de wizzard ‘Beslissing burgemeester maken’. Als u een datum in het verleden ingeeft, maakt VLOK zelf geen documenten aan en slaat VLOK de stap 4 (manier van ondertekenen) over. U kunt zelf in de laatste stap 5 voor elke beslissing een afzonderlijk document opladen.
Zie Hoe registreert de gemeente een melding woningkwaliteit?
Hoe weet de gemeente wanneer ze een advies voor de procedure hebben ontvangen?
Na het versturen door Wonen in Vlaanderen krijgt de gemeente een taak 11 verwerk advies op de werklijst.
Stappen voor het aanmaken van de beslissing burgemeester
Navigeer naar de hoofdprocedure (Pand > Procedures (OO) > Detail), eventueel via het detail van taak 11 verwerk advies op uw werklijst .
Klik op de actie Beslissing burgemeester maken via in de hoofdprocedure. VLOK opent een wizzard met vier stappen.
-
Selecteer de entiteiten waarvoor u een beslissing wilt nemen. VLOK toont een lijst met alle entiteiten uit het advies of het onderzoek waarvoor nog geen beslissing van het type voldoet, ongeschikt en/of onbewoonbaar bestaat in de procedure en waarvan de status deelprocedure niet gelijk is aan Hersteld, CA Wie een woning in Vlaanderen verhuurt, moet ervoor zorgen dat deze volledig in orde is en voldoet aan bepaalde normen. Het conformiteitsattest (CA) is een officieel document dat de gemeente aflevert en dat aantoont dat uw woning aan de woningkwaliteitsnormen voldoet. In sommige gevallen kan ook Wonen in Vlaanderen een conformiteitsattest afleveren. Om na te gaan of een woning conform, veilig en gezond is, voert een woningcontroleur van de gemeente of van Wonen in Vlaanderen een conformiteitsonderzoek uit. Hij controleert de woning aan de hand van een technisch verslag.De woning krijgt een conformiteitsattest als ze niet ongeschikt of onbewoonbaar is en voldoende rookmelders heeft. verstuurd, CA te maken, CA toe te kennen of CA manueel te ondertekenen..
-
Vul de standaard parameters in voor de beslissing(en). U kunt deze parameters per individuele beslissing nog wijzigen in stap 3.
-
Datum beslissing:
-
Als de datum in de toekomst ligt, maakt VLOK zelf de beslissingsdocumenten aan. VLOK zal op het moment van ondertekenen de datum invullen van de laatste (tweede) ondertekening.
-
Als u een datum in het verleden ingeeft, maakt VLOK zelf geen documenten aan en slaat VLOK de stap 4 (manier van ondertekenen) over. U kunt zelf in de laatste stap 5 voor elke beslissing een afzonderlijk document opladen.
Datum beslissing = de meest recente datum van de twee handtekeningen van burgemeester en algemeen directeur.
Gebruik daarom zeker niet één van de volgende data indien deze zou afwijken:
-
De in het besluit vooraf ingevulde datum
-
De datum van de zitting van het college van burgemeester en schepenen waarop het besluit werd goedgekeurd
Wat als in VLOK de verkeerde standaard datum staat?
-
De dossierbeheerder gemeente kan een eventuele verkeerde datum in VLOK nog corrigeren op het moment dat u de beslissing doorstuurt naar Wonen in Vlaanderen.
-
De dossierbeheerder Wonen inVlaanderen kan de datum nog corrigeren bij valideren.
-
-
-
Datum kennisgeving resultaten van het onderzoek / advies: is enkel zichtbaar en verplicht indien er een advies is van het type ongeschikt, onbewoonbaar, overbewoond of een combinatie. Deze moet in het verleden liggen.
-
Volgende parameters vult VLOK standaard in met de organisatieparameters. Om de organisatieparameters te wijzigen zie Mijn organisatie beheren
- U kunt zelf een standaardbeslissing 'Uitstel wegens werken' of 'Geen besluit' selecteren die VLOK zal toepassing op alle beslissingen. Geef respectievelijk de datum uitstel of de reden in waarom u geen besluit neemt.
-
Kies de correcte opties en vul de ontbrekende informatie aan voor iedere geselecteerde entiteit. U navigeert tussen de verschillende entiteiten via en
-
Beslissing details:
-
Het advies als er een advies is en de datum van het advies na het laatste onderzoek gekoppeld in de procedure valt.
-
Het resultaat van het laatste onderzoek indien er geen advies is of de datum van het onderzoek na het advies valt. Geen advies is mogelijk als de gemeente ontvoogdis of indien Wonen in Vlaanderen geen advies heeft gegeven binnen de 75 dagen.
-
Leeg als de resultaten van het laatste onderzoek zwaarder zijn dan het advies van Wonen-Vlaanden of als het advies was GADV Geen advies mogelijk. en de datum onderzoek valt voor de datum van het advies.
-
Vul een Datum uitstel tot in indien u uitstel wegens werken selecteert als beslissing.
-
Checkbox Bijkomend besluit overbewoning is enkel zichtbaar bij beslissing OG Ongeschikt. Dit is een mogelijk resultaat voor een entiteit in een onderzoek, advies of beslissing van de burgemeester., OG/OB Ongeschikt en onbewoonbaar. Dit is een mogelijk resultaat voor een entiteit in een onderzoek, advies of beslissing van de burgemeester. of VOL Voldoet. Dit is een mogelijk resultaat voor een entiteit in een onderzoek, advies of beslissing van de burgemeester. en is standaard aangevinkt indien de entiteit overbewoond is in het basisadvies of basisonderzoek. U kunt overbewoond ook selecteren als afzonderlijke beslissing.
-
Bij aanvinken Stopzetting bewoning moet u verplicht een datum invullen in de toekomst.
-
Als u Herhuisvesting aanvinkt, kunt u informatie toevoegen over het recupereren van de herhuisvestingskosten. Vanaf 20 september 2021 kunt u de herhuisvesting niet enkel aanvinken bij ongeschikt/onbewoonbaar maar ook bij (bijkomende) besluiten Overbewoond.
-
Snelherstel kunt u enkel aanduiden indien de beslissing OG of OG/OB Onbewoonbaar. Dit is een mogelijk resultaat voor een entiteit in een onderzoek, advies of beslissing van de burgemeester. is. VLOK vinkt standaard aan indien snelherstel voorkomt in het basisadvies of basisonderzoek voor de entiteit.
-
Geef verplicht een termijn van snelherstel op met een maximum van 15 dagen.
-
VLOK toont de gebreken die in aanmerking komen voor snelherstel uit het basisonderzoek.
-
Geef aan of de eigenaar de kosten draagt voor het uitvoeren van de werken.
-
-
Omdat art. 3.6 VCW sinds 9/6/23 bepaalt dat de burgemeester ambtshalve een CA aflevert indien de woning conform is, kunt u sinds de release van 16/10/23 zelf niet langer aanvinken of u al dan niet een CA wilt afleveren.
Indien geen herstelvordering op de entiteit rust en de entiteit niet is gemarkeerd als onvergunde domiciliekamer, voegt VLOK aan het document van de beslissing voldoet automatisch art. 4 toe om te melden dat de burgemeester voor deze woning ook een conformiteitsattest Wie een woning in Vlaanderen verhuurt, moet ervoor zorgen dat deze volledig in orde is en voldoet aan bepaalde normen. Het conformiteitsattest (CA) is een officieel document dat de gemeente aflevert en dat aantoont dat uw woning aan de woningkwaliteitsnormen voldoet. In sommige gevallen kan ook Wonen in Vlaanderen een conformiteitsattest afleveren. Om na te gaan of een woning conform, veilig en gezond is, voert een woningcontroleur van de gemeente of van Wonen in Vlaanderen een conformiteitsonderzoek uit. Hij controleert de woning aan de hand van een technisch verslag.De woning krijgt een conformiteitsattest als ze niet ongeschikt of onbewoonbaar is en voldoende rookmelders heeft. aflevert.
-
Reacties hoorplicht.
-
Algemene opties.
Voor elke entiteit ziet u de resultaten van deze entiteit uit het onderzoek en/of advies.
VLOK stelt de documenten samen met tekstfragmenten gebaseerd op de gekozen parameters.
VLOK selecteert standaard één van deze waarden op basis van:
Werkafspraak. We merken dat als de woning conform is, sommige lokale besturen 'Geen beslissing' selecteren als soort beslissing. De correcte soort beslissing in dit geval is echter 'Voldoet'.
De beslissing ‘Geen besluit’ gebruikt u als er een andere reden is waarom de burgemeester geen besluit neemt voor deze woning omdat bijvoorbeeld de entiteit niet langer bestaat wegens een herindeling Als de structuur van een pand of de entiteiten wijzigt op het terrein, kunt u deze structuurwijziging ingeven in VLOK. Er zijn twee soorten herindelingen: 1. Herkwalificatie: indien de nieuwe entiteiten minstens een zelfstandige of niet zelfstandige woning bevatten 2. Herbestemming: indien de nieuwe goederen enkel een niet woonfunctie en of gemeenschappelijke ruimtes betreffen en dus geen woning. De manier van herindelen is voor beiden dezelfde, enkel de gevolgen verschillen..
Gelieve de correcte soort beslissing in te geven zodat de VLOK data zo accuraat mogelijk is.
Pas de beslissing aan naar wens:
VLOK toont deze tab enkel indien er in de procedure reacties zijn geregistreerd.
U ziet een overzicht van alle reacties in read-only modus. VLOK toont de data die u hebt opgegeven op het moment van het registreren van de reactie. Zie Hoe registreert de gemeente een reactie hoorplicht en beheert de reacties?
Hier kunt u de opgegeven parameters uit stap 2 aanpassen aan de individuele beslissing.
-
Deze stap is enkel beschikbaar bij een datum beslissing in de toekomst. Kies de gewenste ondertekenflow door de burgemeester en algemeen directeur:
-
de digitale flow via de documentenmodule in VLOK
-
de manuele flow
-
Deze stap is enkel beschikbaar bij een datum beslissing in het verleden. Per entiteit kunt u één beslissingsdocument opladen. Klik op , selecteer de beslissing in .pdf en klik op Voltooien.
VLOK zal afhankelijk van de keuze al dan niet digitale handtekeningvelden toevoegen.
U kunt enkel de beslissingen versturen naar Wonen in Vlaanderen indien er een beslissingsdocument is aan gekoppeld. Indien u het document niet oplaadt in stap 5 kan dit later nog via de documentmodule vanop de beslissing zelf. Zie Documenten aanmaken of opladen
Zie verder voor de validaties en mogelijke foutmeldingen bij het doorlopen van de wizard.
Als VLOK een mogelijke fout detecteert (te vroege of te zware) beslissing zal VLOK u informeren over de mogelijke fouten en vragen of u alsnog de beslissingen wilt maken. Zie extra controles.
Hoe kan ik de beslissing opnieuw aanmaken als er iets mis loopt?
U kunt de actie Beslissing burgemeester maken opnieuw uitvoeren.
Zolang beslissingen niet verstuurd zijn, kunt u ze verwijderen via het verwijderkruisje. VLOK verwijdert alle documenten en de beslissing zelf.
Automatische gevolgen
Beslissingen met datum in de toekomst
-
VLOK maakt volgende metadata:
-
per entiteit een deelprocedure met status Beslissing in opmaak.
-
per geselecteerde beslissing een procedurestap beslissing met status In opmaak die alle opgegeven parameters bevat voor.
-
VLOK sluit taken af op de werklijst:
-
VLOK sluit af taak 13 termijn reacties
-
Bij een datum beslissing in de toekomst maakt VLOK automatisch document DT034 beslissing burg. al dan niet met digitale handtekeningvelden afhankelijk van de gekozen ondertekenflow:
-
Een Besluit ongeschiktverklaring voor alle beslissingen OG
-
Een Besluit onbewoonbaarverklaring voor alle beslissingen OB
-
Een Besluit ongeschikt- en onbewoonbaarverklaring voor alle beslissingen OG/OB
-
Een Besluit overbewoondverklaring voor alle beslissingen OVB of indien de checkbox overbewoning is aangevinkt.
-
Een Besluit voldoet voor alle beslissingen voldoet.
-
Op vraag van de pilootgroep maakt VLOK sinds de release van 16/10/23 ook voor de beslissingen Geen besluit en Uitstel wegens werken een DT034 ipv de vroegere automatische brieven DT044 melding uitstel en DT043 melding geen besluit. Op die manier is de afhandeling van alle beslissingen eenvormig. U moet nu wel nog een afzonderlijke DT035 melding beslissing burg. aanmaken om de beslissing ter kennis te geven.
ofwel de hoofdprocedure voor een overzicht van alle beslissingen
ofwel het detail van de beslissing in de deelprocedure door te klikken op de status van de deelprocedure Beslissing in opmaak en de referte van de beslissing.
Voor overbewoning (OVB Overbewoond. Dit is een mogelijk resultaat voor een entiteit in een onderzoek, advies of beslissing van de burgemeester) maakt VLOK een afzonderlijke beslissing.
U kunt de documenten bekijken en aanpassen via het documentenoverzicht via vanop:
Beslissingen met datum in het verleden
VLOK laadt DT034 op en zet de status:
- van de beslissing = Te versturen
- van de deelprocedure = Beslissing te versturen
Manueel extra documenten aanmaken en/of opladen
U kunt zelf nog volgende documenten aanmaken en opladen vanop het detail beslissing:
-
Maak de gewenste documenten aan via
DT035 melding beslissing burg
DT037 besluit tot verzegeling
DT044 melding uitstel
DT097 opheffingsbesluit OO
DT101 melding opheffing OO
-
Kies het correcte sjabloon afhankelijk van het type beslissing en de manier van ondertekenen:
-
manueel (bv. Besluit ongeschiktheid - manueel ondertekenen)
-
digitaal in VLOK (bv. Besluit ongeschiktheid - met handtekeningveld)
-
Wijzig naar wens
-
-
Laad eventueel bijkomende documenten op via
Indien u de besluiten aanmaakt in een andere applicatie kunt ze opladen in VLOK.
DT035 melding beslissing burg |
DT036 besluit herhuisvesting |
DT037 besluit tot verzegeling |
DT038 ontruimingsbesluit |
DT044 melding uitstel |
DT097 opheffingsbesluit OO |
DT101 melding opheffing OO |
DT138 bewijs aangetekend schrijven |
Volgende documenten kunt u enkel opladen en niet aanmaken in VLOK:
DT036 besluit herhuisvesting |
DT038 ontruimingsbesluit |
DT138 bewijs aangetekend schrijven |
Stappen om de documenten te laten ondertekenen door de burgemeester en de algemeen directeur:
Deze stappen zijn enkel nodig indien u de documenten hebt aangemaakt in VLOK, dus met een datum beslissing in de toekomst.
-
Manueel
-
Open het documentenoverzicht via vanop de hoofdprocedure
-
Selecteer de gewenste documenten en klik op de actie Documenten klaarmaken voor manuele ondertekening in de Acties op documenten.
-
VLOK verwijdert het watermerk ontwerp
-
VLOK zet de status van het document op Ter manuele ondertekening
-
-
U kunt ze onmiddellijk afdrukken of downloaden als pdf om ze manueel of via de eigen applicatie te laten ondertekenen
-
Vervang het bestaande document in VLOK door het ondertekende document. Zie Hoe vervang ik een bestaand document?
-
Digitaal in VLOK
-
Klik op de actie Beslissing/CA ter digitale ondertekening naar burgemeester via vanop de hoofdprocedure .
-
er minstens 1 document van type DT113, 114, 115 of 600 is gekoppeld met status aangemaakt of ter ondertekening
-
er minstens één beslissing is gekoppeld met status In opmaak of Ter ondertekening met minstens één document van type DT034/DT043/DT044 met status In opmaak of Ter ondertekening.
-
Gevolgen:
-
de status van de deelprocedure op Beslissing ter ondertekening.
-
de status van de procedurestap beslissing op Ter ondertekening
-
de status van de gekoppelde documenten op Ter ondertekening.
-
taak 110 en 140 onderteken document toegekend aan de burgemeester en algemeen directeur en koppelt alle te ondertekenen documenten.
Zie voor meer info Manuele ondertekenflow
Na aanmaak via de wizard zet VLOK de status van de documenten In opmaak zodat u ze nog kunt aanpassen naar wens. Nadat ze zijn aangepast, maakt u ze klaar voor manuele ondertekening. Wijzigingen zijn dan niet meer mogelijk tenzij u de beslissing verwijdert via de X en de wizard opnieuw doorloopt.
Zie voor meer info Digitale ondertekenflow
De actie is enkel zichtbaar indien:
De burgemeester en algemeen directeur krijgen een taak 110 en 140 onderteken document om de documenten te ondertekenen. Om het probleem op te lossen dat iemand tekent op een andere datum dan op het document is weergegven, zal VLOK vanaf de release 03/2019 de deadline van de taak aanpassen naar de datum van het document. Zo weet de ondertekenaar op basis van de deadline van de taak wanneer hij het document best ondertekent.
Indien u de kennisgevingen (DT035) tegelijkertijd ter ondertekening wil voorleggen, maakt u deze kennisgevingen eerst aan vooraleer te versturen. Zie Stappen kennisgeving betrokkenen
VLOK zet per beslissing die u voorlegt ter ondertekening:
VLOK maakt volgende taak op de werklijst:
Als de burgemeester of algemeen directeur de beslissing weigert te ondertekenen, moet u opnieuw de beslissingen aanmaken en kunt u eventueel het onderzoek heropenen.
Validaties in de wizard aanmaken beslissing
Nr. |
Melding |
Controle |
1 |
Kies de entiteiten waarvoor u een beslissing wilt maken. |
Geen entiteiten gekozen |
2 |
Entiteit <referte>: Vul in tot wanneer u uitstel verleent. |
Datum uitstel is leeg Beslissing = uitstel… |
3 |
Entiteit <referte>: De datum voor het uitstel moet later dan de datum beslissing liggen. |
Datum uitstel <= datum beslissing |
4 |
Entiteit <referte>: Vul de reden in waarom u geen beslissing neemt. |
Reden is leeg Beslissing = beslissing andere |
5 |
Entiteit <referte>: Vul de datum beslissing in. |
Datum beslissing = leeg |
6 |
Entiteit <referte>: Datum beslissing moet na de datum adviesvraag liggen |
Datum beslissing <= adviesvraag |
7 |
Entiteit <referte>: Datum beslissing moet na de datum van het onderzoek liggen |
Datum beslissing <= datum onderzoek en onderzoek als basis voor beslissing |
8 |
Entiteit <referte>: Datum beslissing kan niet voor de datum advies liggen |
Datum beslissing < datum advies |
9 |
Entiteit <referte>: Vul de beslissing in voor de entiteit. |
+ beslissing is leeg |
10 |
Entiteit <referte>: Datum kennisgeving advies en/of onderzoek mag niet in de toekomst liggen |
Datum kennisgeving advies > nu |
11 |
Entiteit <referte>: Datum kennisgeving advies en/of onderzoek moet voor de datum beslissing liggen |
Datum kennisgeving advies >= datum beslissing |
12 |
Entiteit <referte>: Vul in wanneer de bewoning moet stopgezet zijn |
Datum stopzetting bewoning leeg en optie aangevinkt |
13 |
Entiteit <referte>: De datum stopzetting bewoning moet later dan de datum beslissing liggen. |
Datum stopzetting <= datum beslissing |
14 |
Entiteit <referte>: Vul de termijn in voor het snelherstel. |
Termijn snelherstel leeg en optie aangevinkt |
15 |
Entiteit <referte>: De termijn voor het snelherstel mag maximum 15 dagen zijn. |
Termijn snelherstel > 15 dagen |
16 |
Entiteit <referte>: Extra aanduiding overbewoning kan enkel samen met de beslissing ongeschikt, ongeschikt en onbewoonbaar of voldoet. |
Extra aanduiding OVB samen met ander beslissing dan OG,OG/OB,VOL |
17 |
Entiteit <referte>: Snelherstel is enkel mogelijk bij beslissing ongeschikt en onbewoonbaar. |
Snelherstel aangeduid samen met andere beslissing dan OG/OB |
18 |
Entiteit <referte>: Herhuisvesting is enkel mogelijk bij beslissing ongeschikt en onbewoonbaar. |
Herhuisvesting aangeduid samen met andere beslissing dan OG/OB |
19 |
Entiteit <referte>: Recuperatie herhuisvestingskosten enkel mogelijk indien in herhuisvesting is aangeduid. |
Huisvestingskosten ingevuld en herhuisvesting niet aangeduid. |
20 |
Entiteit <referte>: Duid de gebreken aan die voor snelherstel in aanmerking komen. |
Snelherstel aangeduid en tekstvak gebreken is leeg |
21 |
Entiteit <referte>: U kan de werken enkel op kosten van de eigenaar laten uitvoeren indien snelherstel is aangeduid. |
Werken op kosten eigenaar aangeduid en snelherstel niet aangeduid |
22 |
Entiteit <referte>: U kan niet het snelherstel en sloop of herbestemming Als de structuur van een pand of de entiteiten wijzigt op het terrein, kunt u deze structuurwijziging ingeven in VLOK. Een herbestemming is een herindeling waarbij de nieuwe goederen enkel een niet woonfunctie en of gemeenschappelijke ruimtes betreffen. Dus geen woning. samen opleggen |
Snelherstel en sloop/herbestemming aangeduid |
23 |
Duid aan of de besluiten manueel of digitaal worden ondertekend. |
Datum beslissing in de toekomst en geen aanduiding ondertekening |
24 |
Entiteit <referte>: Deze beslissing is al gemaakt maar nog niet verstuurd. Laad en vervang indien gewenst het gekoppelde document en verstuur naar Wonen in Vlaanderen. |
Er is al dezelfde type beslissing voor dezelfde datum voor dezelfde entiteit met status = 'In opmaak', 'Ter ondertekening' of 'Te versturen'. |
25 |
Entiteit <referte>: Er is al een MB dat deze beslissing vervangt. U kan deze beslissing niet meer opnieuw maken. |
Er is al eenzelfde type beslissing voor dezelfde datum voor dezelfde entiteit met status ‘MbIndeplaatsgekomen’. |
26 |
Entiteit <referte>: Deze beslissing is al gemaakt. U kan deze niet opnieuw maken. |
Er is al eenzelfde type beslissing voor dezelfde datum voor dezelfde entiteit met status ‘Geldig’ of ‘Verstuurd’ |
27 |
Entiteit <referte>: U kan enkel sloop of herbestemming opleggen bij een beslissing ongeschikt of ongeschikt en onbewoonbaar. |
Sloop/herbestemming aangeduid en beslissing <> Ongeschikt of Ongeschikt en onbewoonbaar |
Controle mogelijke te vroege of te zware beslissing
Nr. |
Melding |
Controle |
1 |
Entiteit <referte>: De beslissing mag niet zwaarder zijn dan het advies voor een gemeente die niet ontvoogd is. |
+advies verstuurd door Wonen +advies OG +gemeente niet ontvoogd +beslissing OG/OB |
2 |
Entiteit <referte>: De beslissing mag niet zwaarder zijn dan het advies voor een gemeente die niet ontvoogd is. |
+advies verstuurd door Wonen +advies VOL/GADV +gemeente niet ontvoogd +beslissing OG of OG/OB |
3 |
Entiteit <referte>: De beslissing mag niet zwaarder zijn dan de resultaten van het onderzoek. |
+geen advies verstuurd door Wonen of advies = GADV of datum onderzoek recenter dan advies +onderzoek OG +beslissing OG/OB |
4 |
Entiteit <referte>: De beslissing mag niet zwaarder zijn dan de resultaten van het onderzoek. |
+geen advies verstuurd door Wonen of advies = GADV of datum onderzoek recenter dan advies +onderzoek VOL +beslissing OG of OG/OB |
5 |
Entiteit <referte>: De beslissing overbewoning kan niet worden genomen als in het onderzoek de overbewoning niet werd aangeduid. |
+geen advies verstuurd door Wonen of advies = GADV of datum onderzoek recenter dan advies +onderzoek OG, OG/OB of VOL +beslissing OG/OVB, OG/OB/OVB, OVB |
6 |
Entiteit <referte>: De beslissing overbewoning kan niet worden genomen als er geen advies voor overbewoning is gegeven. |
+ advies verstuurd door Wonen + advies OG, OG/OB, VOL + gemeente niet ontvoogd + beslissing OG/OVB, OG/OB/OVB, OVB |
7 |
Entiteit <referte>: U kan pas een beslissing nemen op basis van het eigen onderzoek na 75 dagen na de adviesvraag. |
+ Gemeente is niet ontvoogd + advies = GADV of geen advies verstuurd door Wonen + datum beslissing < datum adviesvraag + 75 d |